Perusvanerit

  Koivuvaneri valmistetaan ohuista puuviiluista liimaamalla. Yksittäisen viilun paksuus on 1,4 mm. Viilut ladotaan siten, että päällekkäisten viilujen syysuunnat ovat yleensä kohtisuorassa toisiaan vasten. Viiluja on levyssä yleensä pariton määrä (vähintään kolme), joten pintaviilujen syysuunta on sama. Perusominaisuuksiltaan vaneri on verrattavissa puuhun.

  Lisäksi sillä on valmistustavasta johtuvia seuraavia etuja: lujuus, jäykistää hyvin rakennetta, tiivis ja iskunkestävä, monikäyttöinen.

  Käyttökohteet: rakentaminen, rakennusteollisuus, puusepänteollisuus, pakkausteollisuus, sisustus.

  Koivuvaneri valmistetaan ohuista puuviiluista liimaamalla. Yksittäisen viilun paksuus on 1,4 mm. Viilut ladotaan siten, että päällekkäisten viilujen syysuunnat ovat yleensä kohtisuorassa toisiaan vasten. Viiluja on levyssä yleensä pariton määrä (vähintään kolme), joten pintaviilujen syysuunta on sama.

  Perusominaisuuksiltaan vaneri on verrattavissa puuhun. Lisäksi sillä on valmistustavasta johtuvia seuraavia etuja: lujuus, jäykistää hyvin rakennetta, tiivis ja iskunkestävä, monikäyttöinen.

  Koivuvanerin käyttökohteet: rakentaminen, rakennusteollisuus, puusepänteollisuus, pakkausteollisuus; sisustus.

   

  Havuvaneri on 2,0-3,0 mm:n viiluista ristikkäisrakenteeksi liimaamalla tehty levy. Havuvanereita käytetään lujuusominaisuuksiensa ja vedenkestävän liimauksensa ansiosta etenkin rakenteellisissa käyttökohteissa kuten vesikattorakenteissa sekä seinä- ja lattialevyinä. Niitä voidaan käyttää myös sisä- ja ulkoverhouksiin. Havuvaneri on kevyt ja taloudellinen vaneri mm. rakentamiseen.

  Koivuvanerin käyttökohteet: rakentaminen, rakennusteollisuus, puusepänteollisuus, pakkausteollisuus; sisustus.

   

  Kertavaluihin sopiva, joko kuusi, mänty tai koivuvaneri. Reunat suojamaalattuja. Vakiokoko 1200x1200, saatavana myös koossa 1500x750. Käytetään kohteissa joissa betonipinnalle ei aseteta korkeita laatuvaatimuksia.

Pinnoitetut vanerit

   

  Peruslevynä käytetään koivuvaneria, jota pinnoitetaan tavallisesti molemmin puolin sileällä ja kestävällä fenolifilmillä, jonka väri normaalisti on tummanruskea. Ko. vaneria käytetään betonimuoteissa, kuljetusvälineissä ja sisäverhouslevynä maatalousrakennuksissa.

  Normaalisti pinnoitteena käytetään 120 g/m2 filmiä mutta tilauksesta myös muut filmivahvuudet ovat mahdollisia. Levyjen reunat suojataan akryylimaalilla, joka hidastaa kosteuden imeytymistä.

   

  Peruslevynä käytetään koivu, seka ja havuvanereita, jotka pinnoitetaan tavallisesti etupintana sileällä, tausta viirakuvioisella, kestävällä fenolifilmillä, jonka väri normaalisti on tummanruskea. Ko. vaneria käytetään betonimuoteissa, kuljetusvälineissä, rakennustyömailla kulkusiltoina.

  Normaalisti pinnoitteena käytetään 120 g/m2 filmiä mutta tilauksesta myös muut filmivahvuudet ovat mahdollisia. Levyjen reunat suojataan akryylimaalilla, joka hidastaa kosteuden imeytymistä.

   

  Ko. vaneria käytetään kuljetusvälineissä ja sisäverhouslevynä maatalousrakennuksissa. Levyjen reunat suojataan akryylimaalilla, joka hidastaa kosteuden imeytymistä. Peruslevynä käytetään koivuvaneria, jota pinnoitetaan joko molemmin puolin sileällä fenolifilmillä tai etupinta sileä, tausta viirakuvioisella fenolifilmillä.

Viilupuu

   

  Ugra-T rakenteessa kaikkien viilukerrosten syysuunta on pitkittäinen. Ugra-T on suora, kieroutumaton ja mittatarkka tuote, joka soveltuu erinomaisesti sekä ulko- että väliseinä- rakenteisiin.

   

  Ugra-S rakennuspalkissa kaikkien viilujen syysuunta on pitkittäinen. Tuote sopii kohteisiin, joissa edellytetään pitkiä jännevälejä ja pientä taipumaa.

   

  Ristirakenteinen tuote, jossa noin joka viides viilu on ristiinliimattu. Ugra-Q on levymäiseen käyttöön sopiva materiaali, jossa osa viiluista on liimattu poikittain. Ristiviilut vähentävät muutenkin vähäistä kosteuselämistä jaan- tavat Ugra-Q:lle lisää poikittaisjäykkyyttä, jolloin materiaalia voidaan käyttää rakenteita jäykistävänä levynä. Palkkina Ugra-Q on erinomainen ratkaisu kohteissa, joissa tarvitaan suurta poikittaista vetolujuutta.

MDF

   

  Korkealaatuinen MDF-levy kuiviin olosuhteisiin, esimerkiksi sisustus- ja huonekaluteollisuuteen.

  MDF-levy, jossa kova, hieno ja sileäksi hiottu pinta. Levyn paksuudesta riippuen tiheys on 720-890 kg/m3. Levyä voidaan jatkojalostaa esimerkiksi paperilla, melamiinilla, laminaatilla tai lakalla. MDF-levyllä on alhainen formaldehydiemissio (E1) ja levyä on erittäin helppoa työstää. MDF-levyä pitää suojella kosteudelta, levy voi laajentua tai kutistua kosteuden vaikutuksesta.

   

  Melamiinipintaiset MDF-levyt sopivat hyvin esimerkiksi huonekaluihin, keittiöihin, kylpyhuoneisiin sekä toimistotiloihin.

  Melamiinipintaisia levyjä on saatavilla monella eri kuosilla ja pintastruktuurilla, sekä kokovaihtoehtoja on monia. Melamiinipintaiset levyt tarjoavat korkean kemikaaliseen ja mekaanisen kestävyyden.

   

  Rungona on MDF-levy, joka on tarkoitettu kuiviin olosuhteisiin. MDF-levyllä on alhainen formaldehydiemissio (E1) ja levyä on erittäin helppoa työstää. MDF-levyä pitää suojella kosteudelta, levy voi laajentua tai kutistua kosteuden vaikutuksesta.

  Etupinta PVC, jonka vahvuus 0,35mm + suojakalvo, takapinta valkoinen, sileä melamiinikalvo, jonka vahvuus 0,15mm.

  Evogloss-kalustelevyt sopivat hyvin esimerkiksi huonekaluihin, keittiöihin, kylpyhuoneisiin sekä toimistotiloihin.

  Korkeakiiltoiset Evogloss MDF-Levyt (pdf, 4.6 mB)

LAMINAATTI LATTIAT

   

  Laminaattilattia on helppo ja edullinen tapa saada kotiin uutta ilmettä. Se kestää kovempaakin kulutusta ja säilyy vähällä vaivalla siistinä. Laminaattilattian voi myös purkaa ja asentaa uudelleen.

  Korkealaatuisissa Floorpan-laminaattimallistoissa on yli 70 erilaista väri ja kuviovaihtoehtoa. Valikoimassa ovat kaikki käyttöluokat 31, 32 ja 33.

Warehouse
Port of Hamina
Gerhardinväylä 6
FIN-49460 Hamina

info(at)expoin.com

Warehouse
Konetie 8
04300 Tuusula

info(at)expoin.com

FINLAND
EXPOIN Trading
Keulakuvantie 5
FIN-00870 Helsinki

info(at)expoin.com

Warehouse
Kytösavuntie 2
FIN-90450 Kempele

info(at)expoin.com

DENMARK
EXPOIN Trading
Gl. Skolevej 8
DK-9600 Aars

info(at)expoin.com

+358 10 4006200
+358 40 8384423

twitter